+47 90082841

info@mestringsmedisinlofoten.com

Mandag - fredag 8:30-15:00

Akupressur er en del av den tradisjonelle kinesiske medisinen. Punktene som behandles i akupressuren er i stor grad identiske med akupunktene man kjenner fra akupunkturen. Akupunktene ligger ved spesifikke punkter med særlig virkning for å styre funksjoner i kropp og sinn. Over 360 akupunkter ligger på meridianene (energibaner i menneskekroppen) og er avgjørende for korrekt funksjon både for organer, vev, blodkar, nerver, vitalitet og velvære. Akupunkturbehandling brukes blant annet på smerteklinikker og fødeavdelinger i Norge og er kjent brukt særlig mot kvalme, søvnproblemer og mot smerter.

 Som i akupunktur, utsetter man i akupressuren bestemte punkter på kroppen for manuell påvirkning, men her brukes det trykk eller massasje. Akupressur er behandling som kan godt brukes til selvhjelp både som implementering av øvelser som utføres regelmessig over tid, og som strakstiltak for å lindre symptomer. Akkurat derfor akupressur har vist seg å være en nyttig behandlingsmetode som også praktiseres hos Mestringsmedisin Lofoten.

Aktivering av enkelte punkter kan bidra til å øke og gjenvinne energi ved blant annet depresjon og utmattelse, gi mer styrke og vitalitet, samt styrke immunforsvaret og balansere hormonsystemet.

En av de mest effektive lavterskeløvelser for å stoppe en negativ spiral i retning av depresjon og utmattelse er «De syv dunk».